Port Grimaud – Saint Tropez

PORT GRIMAUD

port grimaud ligt direct naast prairies de la mer en word ook wel het venetie van de franse riviera genoemd. het is verbonden met kanalen en bruggetjes.  Er liggen restaurantjes waar je met je tafeltje direct aan het water geniet van een hapje en drankje. Het is zeker de moeite waard om een bezoekje te nemen.


SAINT TROPEZ

Prairies de la mer ligt recht tegenover Saint Tropez en is heel leuk te bezoeken met de boot voor een leuk prijsje vanaf port grimaud (vraag hiernaar bij de receptie)

Saint Tropez is een kleine havenplaats. sinds de jaren 50 is het een trefpunt voor kunstenaars en de beau monde. Er wonen ongeveer 6000 mensen en wordt bezocht door 5 miljoen mensen per jaar. Bezienswaardig is de citadel (16e eeuw-17e eeuw) en de 18e-eeuwse kerk. Vanaf de pier Mole duPortalet heeft men uitzicht op de bergtoppen van het Esterel-gebergte. Tegenover het stadhuis ligt de route naar de barokkerk (1820) waar het borstbeeld van de H. Torpes is geplaatst. Men treft hier ook het standbeeld aan van de bekende admiraal van Frankrijk, de Bailli de Suffren die hier geboren is. Ook de schrijver Guy de Maupassant heeft hier gewoond. In de zomer liggen hier de miljoenenjachten van de rijke in de baai.


Boodschappen
Boodschappen kunt u doen bij de Geant Casino. De Geant is een MEGA-supermarkt en is met de auto in 5 minuten te bereiken. (op de weg richting St. Tropez) McDonalds zit er naast.

in Cogolin ligt een lidl waar je veel producten vind die ook in Nederland verkrijgbaar zijn.


Markten

  • maandag: Port Cogolin, rommelmarkt in het oude Nice
  • dinsdag: St. Tropez
  • woensdag: Cogolin, La garde Freinet
  • donderdag: Port Grimaud, Ramatuelle,
  • vrijdag: St. Maxime
  • zaterdag: Cogolin, St. Maxime
  • zondag:  Port Grimaud, Croix Valmer, Ramatuelle, Gassin